​Yağ Yaktıran Yoğurt Kürü

​Yağ Yaktıran Yoğurt Kürü

Yağ yaktıran yoğurt kürünün yapılışı ve bu kürü uygularken dikkat edilmesi gerekenler açıklanmış olup yazının son kısmında ise bu kürün faydalarına değinilmiştir.

Vücutlarındaki yağ oranının fazlalığından şikayetçi olan bireylerin sayısı her geçen gün artmakta olup bazı bireyler bu fazlalıklardan kurtulmak için çaba gösterirken bazı bireyler ise yağ yakamayacaklarını düşünüp umutsuzluğa kapılarak durumu kabullenmekten başka bir çare bulamamaktadır. Bu yazıda vücutta bulunan yağ oranını dengelemekte etkili olan ve düzenli kullanılması durumunda kısa bir zaman dilimi içerisinde gözle görülür değişimler meydana getirebilecek bir yoğurt kürü tarifinden bahsedilecektir. Bu yoğurt kürü tarifi herkesin mutfağında bulunan malzemelerden oluşmakla birlikte hazırlanış şekli ve tüketimi fazlasıyla pratik olduğundan dolayı birçok tarife göre daha fazla tercih edilmektedir. Yazının devamında yoğurt kürünün nasıl yapıldığı ve vücuda olan faydalarından kısaca bahsedilecek olup aynı zamanda bu kürü uygularken dikkat edilmesi gereken unsurlara da değinilecektir.

​YAĞ YAKTIRAN YOĞURT KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Bu kür yoğurt, kekik, kuru nane, pul biber ve limondan oluşmaktadır. Yoğurt tercihinde ev yapımı yoğurt herkesin bildiği gibi daha faydalıdır fakat ev yapımı yoğurt temin edilemiyorsa hazır yoğurt kullanmakta da bir sakınca yoktur. Bir kase içerisine 3 yemek kaşığı yoğurt eklenip ardından üzerine yarım çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı kuru nane ve yarım çay kaşığı pul biber eklenerek malzemeler birbirinin içerisine geçecek şekilde karıştırılır. Ardından son aşamada bu karışımın üzerine yarım limonun suyu sıkılarak karışım tekrar karıştırılır ve kullanıma hazır hale gelir. Görüldüğü üzere tarifi hazırlaması oldukça pratiktir.

​YAĞ YAKTIRAN YOĞURT KÜRÜNÜ UYGULARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Bu kürün gece yatmadan yaklaşık 1 saat önce tüketilmesi önerilmekte olup 15 gün boyunda düzenli kullanılması durumunda basen, göbek ve bel gibi yağlanmanın fazla olduğu bölgelerde gözle görülür değişimler meydana gelmektedir. Bu kürü düzenli olarak uygulamak isteyenler için 2 hafta boyunca her gece düzenli olarak tüketimin ardından 2 hafta ara verilmesi ardından tekrar 2 hafta kullanıp 2 hafta ara verilmesi önerilmektedir. İçerisinde pul biber ve limon bulunmasından dolayı gastrit, ülser ve reflü gibi mide ile ilgili problemler yaşayan kişilerin bu kürü kullanmaması tavsiye edilir çünkü limon ve pul biber mide ile ilgili problem yaşayan bireylerin rahatsızlıklarını tetikleyebilmektedir. Bu tarz mide problemleri bulunmayan kişiler için ise herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Tabi her şeyin fazlasının zararlı olduğu göz önünde bulundurulmalı ve bu nedenle daha hızlı yağ yakımı sağlamak amacıyla kürün sıklığı ve malzemelerin miktarı arttırılmamalıdır. Yukarıda verilen malzeme miktarları ve kullanım sıklığı gayet yeterlidir.

​YAĞ YAKTIRAN YOĞURT KÜRÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?

Yukarıda malzemeleri, yapılış şekli ve kullanım sıklığı hakkında bilgi verilen yoğurt kürünün faydaları şunlardır:

1) Metabolizmayı hızlandırdığından ötürü yağ yakımını kolaylaştırır.

2) Cilt problemlerinin azalmasında etkin rol oynar.

3) Gece yatmadan önce tüketildiğinden dolayı verimli bir uyku süreci geçirmekte etkilidir.

4) Mide ve bağırsakların çalışma prensiplerini düzenleyerek gaz sancısı, şişkinlik, kabızlık gibi çeşitli problemlerle baş etmekte kolaylık sağlar.

5) Ödem problemiyle baş etmede kolaylık sağlar.

6) Uzun bir süredir vücutta depo edilmiş halde bulunan yağların zaman içerisinde eritilmesini sağlar. Bu yağlar genellikle basen, bel ve göbek gibi bölgelerde daha fazla depo edildiğinden yoğurt kürünün düzenli kullanılması durumunda gözle görülür değişimler en çabuk bu bölgelerde gözlenmektedir.

7) İçerisinde bulunan limondan dolayı C vitamini takviyesi niteliği taşır.

8) Karaciğerin arındırılmasına, pH değerinin ve tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur.

9) Vücudun direncini arttırarak çeşitli hastalıklardan korunmayı sağlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.